Mali Usul ve Esaslar

Öğrenim Ücreti

Mevcut lisans-önlisans öğrencileri öğrenim ücretlerine ilişkin bilgiye kendi Öğrenci Sayfaları (SIS)'ndan ulaşabilirler.

Kayıt Dondurmada Uygulanacak Mali Usul ve Esaslar

Öğrencilerin kayıt dondurma taleplerinde uygulanacak usul ve esaslar aşağıdadır:

Kayıt dondurulacak yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde başvuran öğrenci o yarıyıla devam etmiş sayılmaz ve öğrenim bedeli ödemekle yükümlü değildir. Kayıt dondurulacak yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi haftadan sonra ve final sınavlarının başlangıç tarihinden önce başvuran öğrenci o yarıyıla devam etmiş sayılır; ancak o yarıyılın öğrenim bedelinin sadece yarısını ödemekle yükümlüdür. Bu bedel en geç kayıt dondurma başvurusu sırasında ödenir ve sonraki yarıyılların öğrenim bedeline sayılmaz veya iade edilmez.

Üniversite’ye ilk kayıt yaptırdığı yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde kayıt dondurma başvurusu yapan öğrenci, kayıt dondurma başvurusu yaptığı her yarıyıl başına yarıyıllık öğrenim bedelinin yarısını ödemekle yükümlüdür. Bu bedel en geç kayıt dondurma başvurusu sırasında ödenir ve kayıt dondurma sonrasında öğrenime başlanırken ödenmesi gereken öğrenim bedelinden düşülür. Ancak, öğrencinin dondurma süresi sonunda kayıt sildirmesi halinde bu bedel iade edilmez.

Kayıt Sildirmede Uygulanacak Mali Usul ve Esaslar

Kayıt sildirme başvurusunu İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne ilk kayıt yaptırdığı yarıyılın başlangıç tarihine kadar yapan öğrenciler yıllık öğrenim bedelinin %10’unu, ilk kayıt yaptırdığı yarıyılı izleyen yarıyılın başlangıç tarihine kadar yapan öğrenciler yıllık öğrenim bedelinin %50’sini ödemekle yükümlüdür.

Kayıt sildirme başvurusunu ilk kayıt yaptırdığı yarıyıldan sonra yapan öğrenciler için:

  • Kayıt sildirme başvurusunu, güz yarıyılı (birinci yarıyıl) kayıt yenileme tarihi ile güz yarıyılının (birinci yarıyıl) başlangıç tarihi arasında yapan öğrenciler, yıllık öğrenim bedelinin %10’unu ödemekle yükümlüdür.
  • Kayıt sildirme başvurusunu güz yarıyılı (birinci yarıyıl) başlangıç tarihinden sonra, ancak güz yarıyılı (birinci yarıyıl) ders ekleme-bırakma süresinin bitimine kadar yapan öğrenciler, yıllık öğrenim bedelinin %25’ini ödemekle yükümlüdür.
  • Kayıt sildirme başvurusunu güz yarıyılı (birinci yarıyıl) ders ekleme/bırakma süresinin bitiminden sonra, ancak bahar yarıyılı (ikinci yarıyıl) başlangıç tarihinden önce yapan öğrenciler yıllık öğrenim bedelinin %50’sini ödemekle yükümlüdür.
  • Kayıt sildirme başvurusunu bahar yarıyılının (ikinci yarıyıl) başlangıç tarihinden sonra, ancak ders ekleme-bırakma süresinin bitimine kadar yapan öğrenci yıllık öğrenim bedelinin %75’ini ödemekle yükümlüdür.
  • Kayıt sildirme başvurusunu bahar yarıyılının (ikinci yarıyıl) ekleme bırakma süresinin bitiminden sonra yapan öğrenci yıllık öğrenim bedelinin tamamını ödemekle yükümlüdür.
  • “Irregular” öğrenciler (lisans öğrenimine bahar yarıyılında (ikinci yarıyıl) başlayan öğrenciler) bakımından bu koşulların uygulanmasında bahar yarıyılı (ikinci yarıyıl) esas alınır.
  • Öğrencinin dondurma süresi sonunda kayıt sildirmesi halinde ücret iadesi yapılmaz.
Ek Ders ve Kredi Yükü için Uygulanacak Mali Usul ve Esaslar

Çift anadal öğrencileri hariç olmak üzere; kayıtlı olunan programın toplam kredisinin yüzde yirmiden fazla aşılmaması kaydıyla, kayıtlı oldukları programın olağan yarıyıl ders ve kredi yükü üzerinde ders veya kredi alan ve normal öğrenim süresini doldurmamış öğrencilerden, ödemekle yükümlü oldukları yıllık öğrenim bedeli dışında ek ders ve kredi bedeli alınmaz.

Çift Anadal Öğrenimi için Uygulanacak Mali Usul ve Esaslar

Çift anadal öğrencilerinden, esas anadal için ödemekle yükümlü oldukları yıllık öğrenim bedelleri ile ek ders ve kredi bedelleri dışında çift anadal öğrenimi için bedel alınmaz.

Normal Öğrenim Süresinin Aşılması Halinde Uygulanacak Mali Usul ve Esaslar

İngilizce Dil Hazırlık Programı ve kayıt dondurma süreleri hariç olmak üzere; lisans öğrenimi için sekiz yarıyıl, önlisans öğrenimi için dört yarıyıl olan normal öğrenim süresini aşan öğrencilerden yarıyıllık olarak ve kredi başına öğrenim ücreti alınır. Kredi başına öğrenim ücreti öğrencinin kayıtlı olduğu programın yıllık öğrenim ücretinin 60 krediye bölünmesiyle bulunur. Normal öğrenim süresini aşan öğrencilerin kayıtlı oldukları akademik yıl için ödemeleri gereken ücret, ilgili programın yıllık öğrenim ücretini aşamaz.

Erken Mezuniyet Halinde Uygulanacak Mali Usul ve Esaslar

Normal öğrenim süresinin yedinci yarıyılının sonunda mezuniyet hakkı kazanan öğrencilere ödemiş oldukları yıllık öğrenim bedelinin yarısı iade edilir.

results matching ""

    No results matching ""